Ta spletna stran za svoje delovanje uporablja piškotke. Vaš spletni brskalnik na računalnik shrani majhne datoteke z besedilom in vam z njihovo pomočjo zagotavlja bolj prijazno in varno uporabo spletne strani. Piškotki se večinoma uporabljajo za shranjevanje uporabniških nastavitev in raznih drugih informacij (npr. vsebina nakupovalne košarice v spletnih trgovinah, nastavitve predvajalnikov multimedijskih vsebin, podatki za delovanje zemljevidov Google Maps, parametri kontaktnih obrazcev, itd.). Pogosto se uporabljajo tudi za pomoč pri anonimnem analiziranju prometa na spletni strani tako, da posredujejo anonimizirane informacije zunanjim storitvam, kot je npr. Google Analytics. Praviloma piškotki izboljšajo uporabniško izkušnjo in so eden izmed osnovnih gradnikov spletnih strani, kot jih poznamo danes.

Piškotki na tej strani

Na tem spletnem mestu se uporabljajo lastni piškotki, ki zagotavljajo delovanje storitve in neinvazivni piškotki tretjih oseb. V primeru slednjih, tretje osebe shranjujejo piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje storitev in podatke izključno za našo lastno uporabo. Spletna stran ne uporablja t. i. “invazivnih” piškotkov, ki bi se uporabljali za zbiranje (in posredovanje) podrobnih podatkov o uporabnikih, oglaševanje, trženje ali v druge namene, ki bi pomenili poseg v zasebnost uporabnikov. Tretje osebe lahko obiskovalcem, ki so prijavljeni v njihove storitve, namestijo tudi dodatne piškotke v skladu z njihovimi pogoji uporabe storitve, na katere žal nimamo vpliva, niti jih ne moremo nadzirati. V tabeli spodaj so navedeni piškotki, ki se lahko namestijo vsakemu obiskovalcu.

PiškotekTrajanjeNamen
PHPSESSIDsejaShranjevanje sej med posameznimi zahtevami.
__utma2 letiStatistika obiska in uporabe spletne strani.
__utmb30 minutStatistika obiska in uporabe spletne strani.
__utmcsejaStatistika obiska in uporabe spletne strani.
__utmz6 mesecevStatistika obiska in uporabe spletne strani.
PREF10 letDelovanje YouTube predvajalnika.
VISITOR_INFO1_LIVE8 mesecevDelovanje YouTube predvajalnika.
YSCsejaDelovanje YouTube predvajalnika.
demographics18 mesecevDelovanje YouTube predvajalnika.
use_hitboxsejaDelovanje YouTube predvajalnika.
NID6 mesecevDelovanje zemljevida Google Maps.
PREF2 letiDelovanje zemljevida Google Maps.
comment_author_*2 tednaPomoč pri oddaji komentarjev.
comment_author_email_*2 tednaPomoč pri oddaji komentarjev.
catAccCookies1 mesecNastavitve obvestila o piškotkih.

Onemogočenje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Več o piškotkih in tem, kako jih izklopiti, si lahko preberete na www.aboutcookies.org. Podrobnejše informacije o piškotkih so na voljo tudi v priročniku informacijske pooblaščenke.

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.